ExchangeCommissie

Een belangrijk punt van AEGEE is uitwisselingen. Vanwege het grote netwerk (13.000 leden verspreid over 200 steden in 40 landen) is het mogelijk om op een gemoedelijke en eenvoudige manier contacten te leggen en elkaar op te zoeken. Meestal zal er zowel een inkomende als uitgaande uitwisseling plaatsvinden. Dit alles wordt in goede banen geleid door de Exchange commissie.

Intern Formeel

AEGEE biedt ook serieuzere activiteiten. Je kunt denken aan workshops, lezingen of trainingen. In het kader van de vele reisjes die georganiseerd worden, staan ook regelmatig taalcursussen op het programma. Ook wordt er ingespeeld op de actualiteiten. Er is veel ruimte voor initiatieven en eigen inbreng dus voor ieder wat wils!

JaarboekCommissie

Er wordt ieder jaar hard gewerkt aan een jaarboek. De jaarboekcommissie zorgt ervoor dat alle mooie momenten vastgelegd worden en dat er geen grapje verloren gaat. Bovendien kan je ook je AEGEE vrienden terug zien in het smoelenboek. Iedere AEGEE’er kan zijn waardevolle momenten met het jaarboek nog eens herbeleven.

RedactieCommissie

AEGEE-Nijmegen heeft een eigen ledenblad: Dwaalnieuws. De redactie commissie verzorgt de inhoud van dit vermakelijke boekje. Van Europese events tot lokale borrels alles komt aan bod. Met natuurlijk in iedere editie mooie foto’s en inside jokes. Ook de puzzelliefhebbers kunnen hun hart ophalen: de vaste rubriek Raad de AEGEE’er geeft een inkijkje in de kindertijd van onze leden!

Summer University Commissie

Summer University (SU) is een fenomeen binnen AEGEE-Europe. Het jaarlijks terugkerende project geeft duizenden leden de zomer van hun leven. Nieuwe plaatsen ontdekken, leuke activiteiten, nieuwe vrienden en de vetste feestjes horen hierbij. Ook AEGEE-Nijmegen organiseert ieder jaar een SU. De commissie zet zich een heel jaar in om een top zomer te geven aan onze Europese gasten!

YOUrope

YOUrope is de commissie die AEGEE-Nijmegen en AEGEE-Europe dichter bij elkaar brengt. Dit betekent dat er voorlichting gegeven wordt over de vele mogelijkheden en Europese events. Daarnaast worden ook Europese events naar Nijmegen gehaald. We zijn er erg trots op dat het deze commissie gelukt is om de eerste Network Meeting door AEGEE-Nijmegen neer te zetten!

Websitewerkgroep

De websitewerkgroep heeft afgelopen half jaar hard gewerkt om een flitsende nieuwe website te bouwen. Er wordt nog hard gewerkt aan het finetunen van de mogelijkheden en leuke tools. Deze werkgroep zal aan het einde van het collegejaar worden omgedoopt tot commissie die het bestuur ondersteunt met het onderhouden van de inhoud en toevoegen van leuke nieuwtjes.

Foodcommissie

Voor alles gerelateerd aan eten kun je bij de foodcommissie terecht. Van etentjes, kookworkshops tot tosti-takeovers, niets is te gek. Natuurlijk komen de culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van Europa eens aan de beurt. Of het nou om nieuwe exotische gerechten proeven gaat of je favoriete gerecht van je favoriete reis. Bon appétit, buen provecho, smakelijk eten!

Intern Informeel

Ledenweekenden, spelletjesavonden, themafeestjes of een avondje bowlen? De commissie intern informeel verzorgt leuke en ontspannende activiteiten op lokaal gebied. Deze hardwerkende, gezellige commissie bruist van de ideeën en maakt de AEGEE-Nijmegen leden blij met leuke afleiding tussen alle colleges en het studeren door.

IntroCommissie

Ieder half jaar organiseert AEGEE-Nijmegen een speciale introductietijd om geïnteresseerden de kans te geven laagdrempelig kennis te maken met onze lokale en internationale vereniging. Met formele, informele, lokale en internationaal getinte activiteiten geeft de (W)introcommissie iedereen een warm welkom. Een goede eerste stap in ons grote Europese netwerk.

PromotieCommissie

AEGEE-Nijmegen zou niet bestaan zonder de leden en zij zouden geen lid zijn zonder onze promotie. De promotiecommissie houdt zich bezig met het bedenken van leuke wervingsacties, het vergroten van de naamsbekendheid en alles wat te maken heeft met laten zien dat je studententijd niet af is zonder AEGEE!

ReisCommissie

De reisjes en liftwedstrijden van AEGEE-Nijmegen worden georganiseerd door de leden van de reiscommissie. Spannende bestemmingen staan hoog op de agenda en ook het boeken van hostels of het opstellen van een interessant programma is niet vreemd voor deze commissie. Met veel successen als de liftwedstrijd naar Canterbury of de reis naar Gdánsk!

CreatieveCommissie

De creatieve commissie is uniek binnen AEGEE-Europa. Ieder jaar wordt er hard gewerkt om een toneelstuk op de planken te krijgen. Schrijven, regisseren en acteren: deze leden zijn erg veelzijdig. Ook bieden zij regelmatig een activiteit aan voor andere AEGEE’ers. Van een lama avond tot een creatieve workshop, maar ook de maandelijkse comedy avond geeft ons veel plezier!