fbpx

Commissies

Commissies & Werkgroepen

 

Sport Commissie (Sportcie)

Deze commissie houdt zich bezig met allerlei energieke activiteiten, zoals schaatsen in de winter, funky ball in het voorjaar en beach volleybal in de zomer. Oftewel, een enorme hoeveelheid aan leuke activiteiten! Verder zorgt deze commissie ook voor het organiseren van de Batavierenrace vanuit AEGEE-Nijmegen. Dé grootste estaffeteloop van de wereld van Nijmegen naar Enschede! Gelukkig organiseren wij dit eigenlijk altijd wel in samenwerking met een andere local (in het jaar 2022 met Delft en Utrecht) waardoor het feestje alleen maar gezelliger wordt!

Mail: sportcie@aegee-nijmegen.nl

Commissie lokale activiteiten (FestiviCie)

De gezellige, culturele en ontspannende activiteiten komen van deze commissie vandaan! Ze zorgen dat je na een harde dag studeren kan ontspannen door bijvoorbeeld een cantus, een kroegentocht, een Bob Ross workshop, een schaatsactiviteit of een kek themafeest.

Mail: festivicie@aegee-nijmegen.nl

Exchange Commissie (ExchangeCie)

Een belangrijk punt van AEGEE is uitwisselingen. Vanwege het grote netwerk (13.000 leden verspreid over 200 steden in 40 landen) is het mogelijk om op een gemoedelijke en eenvoudige manier contacten te leggen en elkaar op te zoeken. Meestal zal er zowel een inkomende als uitgaande uitwisseling plaatsvinden. Dit alles wordt in goede banen geleid door de Exchange commissie.

Mail: exchange@aegee-nijmegen.nl

Ledenweekend Commissie (LeCie)

Deze commissie organiseert twee keer per jaar een ledenweekend. De eerste vindt plaats na de introductie, de tweede vindt meestal plaats in het voorjaar. Ze zoeken hierbij een locatie en zorgen dat er een heel tof programma in elkaar wordt gezet!

Mail: ledenweekend@aegee-nijmegen.nl

Reis Commissie (ReisCie)

De reisjes en liftwedstrijden van AEGEE-Nijmegen worden georganiseerd door de leden van de reiscommissie. Spannende bestemmingen staan hoog op de agenda en ook het boeken van hostels of het opstellen van een interessant programma is niet vreemd voor deze commissie. Met veel successen als de liftwedstrijd naar Canterbury of de reis naar Gdánsk!

Mail: reis@aegee-nijmegen.nl

Bar Commissie (BaCo)

De barcommissie is dé commissie die zich bezighoudt met de organisatie van onze borrels en feesten in de Villa! Zij zorgen ervoor dat wij wekelijks drankjes kunnen bestellen en leveren ook, via de Tap Gilden, leden aan die achter de bar een gezellige avond voor ons neerzetten!

Mail: bar@aegee-nijmegen.nl

Commissie Europese activiteiten (YOUrope)

Deze commissie organiseert activiteiten waar je zowel jezelf als je kennis van de wereld om je heen kan ontwikkelen! Denk hierbij aan een taalworkshop of een activiteit om een evenement van AEGEE-Europe te promoten, zoals een agora simulatie. Daarnaast heeft deze commissie ook samenwerkingen met andere verenigingen. Zo organiseerden zij bijvoorbeeld een kringverjaardag samen met ESN en een schrijfavond tijdens de Human Right Day in samenwerking met Amnesty.

Mail: yourope@aegee-nijmegen.nl

Food Commissie (FoodCie)

Voor alles gerelateerd aan eten kun je bij de foodcommissie terecht. Van etentjes, kookworkshops tot tosti-takeovers, niets is te gek. Natuurlijk komen de culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van Europa eens aan de beurt. Of het nou om nieuwe exotische gerechten proeven gaat of je favoriete gerecht van je favoriete reis. Bon appétit, buen provecho, smakelijk eten!

Mail: foodcie@aegee-nijmegen.nl

Introductie Commissie (IntroCie)

Ieder half jaar organiseert AEGEE-Nijmegen een speciale introductietijd om geïnteresseerden de kans te geven laagdrempelig kennis te maken met onze lokale en internationale vereniging. Met formele, informele, lokale en internationaal getinte activiteiten geeft de (W)introcommissie iedereen een warm welkom. Een goede eerste stap in ons grote Europese netwerk.

Mail: introductie@aegee-nijmegen.nl

Promotie Commissie (PromoCie)

AEGEE-Nijmegen zou niet bestaan zonder de leden en zij zouden geen lid zijn zonder onze promotie. De promotiecommissie houdt zich bezig met het bedenken van leuke wervingsacties,het beheer van de AEGEE website en het maken/bewerken van foto of videobestanden, het vergroten van de naamsbekendheid en alles wat te maken heeft met laten zien dat je studententijd niet af is zonder AEGEE.

Mail: promocie@aegee-nijmegen.nl


Adviesorganen

Juridische Commissie

De juridische commissie ondersteunt het bestuur door de statuten en het huishoudelijke reglement aan te passen volgens de Nederlandse wet en geeft op verzoek opheldering over juridische kwesties. De commissie wordt benoemd door de Algemene Ledenvergadering.

Mail: juridisch@aegee-nijmegen.nl

Raad van Advies

De Raad van Advies adviseert het zittende bestuur over werkzaamheden en keuzes die gemaakt worden. Deze rol wordt vervuld door oud bestuursleden. Zij worden benoemd door de Algemene Ledenvergadering.

Mail: raadvanadvies@aegee-nijmegen.nl

Kascommissie

De kascommissie controleert tweemaal per jaar de financiële situatie van de vereniging. Hierover wordt verslag gegeven tijdens de alv. Bovendien kan de penningmeester om advies vragen bij twijfel of lastige situaties. De kascommissie wordt benoemd door de Algemene Ledenvergadering.

Mail: kasco@aegee-nijmegen.nl

Sollicitatiecommissie

De sollicitatiecommissie stuurt jaarlijks de vacature voor nieuwe bestuursleden uit en gaat met geïnteresseerden in gesprek. Vervolgens zullen zij advies uitbrengen aan de Algemene Ledenvergadering. De sollicitatiecommissie wordt benoemd door de Algemene Ledenvergadering.


Genootschappen

Sinds een paar jaar hebben we bij AEGEE-Nijmegen de mogelijkheid om een genootschap op te richten. Dit is een vrijblijvende groep mensen met een gedeelde interesse of thema, die dit binnen AEGEE-Nijmegen door middel van een genootschap willen uitdragen. Genootschappen kunnen hechte vriendengroepen worden, die elkaar ook buiten AEGEE-Nijmegen veel zien. Ook organiseren genootschappen minimaal één keer per jaar een activiteit voor de vereniging. Voor meer info over genootschappen kun je het reglement nalezen onder de interne documenten of het bestuur benaderen. Momenteel hebben we de volgende genootschappen binnen AEGEE-Nijmegen.

G.G. De Bosjes

Het eerste erkende genootschap van AEGEE-Nijmegen is het Game Genootschap De Bosjes. Dit genootschap is er voor alle vormen van gamen (behalve bordspellen, daar doen we niet aan). Contact opnemen kan via ggdebosjes@aegee-nijmegen.nl

D.G. De Zoobies

Dit Dierentuingenootschap ZooBees heeft een duidelijk doel: zoveel mogelijk dierentuinen bezoeken! Contact opnemen over een keer meekijken kan via zoobees@aegee-nijmegen.nl.

D.R.G. Draakrace

Dragrace Genootschap Draakrace is verbonden door haar liefde met alles wat met drag te maken heeft! Interesse om een keertje mee te kijken? Mail naar draakrace@aegee-nijmegen.nl.

ABBAcardi & WodK3

Het genootschap ABBAcardi & WodK3 heeft als doel om mensen die een liefde hebben voor foute muziek, in het bijzonder die van ABBA en K3, bij elkaar te brengen (onder het genot van een alcoholische versnapering). Interesse? Mail naar abbacardiwodk3@aegee-nijmegen.nl.

B.K.S.G. Spelvout

Het Bord-en Kaartspelletjes Genootschap Spelvout verbindt zich over alle vormen van bord- en kaartspelletjes. Dit genootschap heeft op dit moment 43 leden, waarvan negen nieuwe leden. Dit genootschap heeft elke derde dinsdag van de maand een spelletjesavond gehad.

Hashtag Gefloenkt B.V. 

Een flunkybal en drankspellen genootschap! Op dit moment heeft het genootschap elf leden. Er zijn nog geen activiteiten geweest, maar het genootschap bestaat pas sinds de commissie-alv.