fbpx

Geschiedenis

De vereniging AEGEE-Nijmegen kent een rijke geschiedenis waarin ze al meerdere decennia studenten in Nijmegen, Nederland én Europa dichter bij elkaar brengt. AEGEE-Nijmegen is zelf opgericht op 22 augustus 1986 door Bart Kruitwagen en is daarmee een van de oudere leden (zogenoemde ‘locals’) van het Europese netwerk. Het Europese netwerk waarvan ze onderdeel is (AEGEE-Europe) is iets meer dan een jaar eerder opgericht, op 16 april 1985. Meer over AEGEE-Europe vind je hier.

Sinds 2019 is AEGEE-Nijmegen een Villavereniging. Dit is een grote stap vooruit geweest. De Villa van Schaeck geeft AEGEE-Nijmegen de mogelijkheid om eigen feesten en borrels te organiseren.

In de loop der jaren heeft AEGEE-Nijmegen twee leden erkend als ereleden, namelijk:

Vincent de Groot: Vanwege zijn onmiskenbaar waardevolle ICT verdiensten binnen ons Europese netwerk.
Svenja van der Tol: Svenja heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan AEGEE op lokaal en Europees niveau, door actief te zijn geweest in commissies, in het bestuur van AEGEE-Nijmegen, en door de secretaris positie te bekleden in het Comité Directeur van AEGEE-Europe.

Sinds het 7e lustrum van de vereniging beschikt zij ook over een verenigingslied. Dit lied wordt gezongen bij speciale gelegenheden en de Roll Calls van Europese evenementen.