fbpx

Over AEGEE-Europe

Wist je dat AEGEE niet alleen maar in Nijmegen bestaat? Wij zijn onderdeel van een groot Europees netwerk, met meer dan 13 000 leden van 147 steden in 40 verschillende landen! De naam ‘’AEGEE’’ komt dus ook uit het Europese netwerk: het staat voor Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe.

 

Oprichting

AEGEE-Europe werd opgericht op 16 april 1985 onder de naam EGEE: een congres om het stilvallende proces voor Europese integratie aan te pakken. Oprichter Frank Biancheri nam de leiding om samen met de vijf ‘Grand Écoles’ in Parijs dit evenement tot een succes te maken. Daarnaast werd ook het sociale platform voor Europese jongeren opgericht. AEGEE-Nijmegen was de zevende local binnen dit nu enorme netwerk. In 1988 werd EGEE veranderd in AEGEE. Vanwege het grote aantal locals en leden is AEGEE de ideale plek om een internationaal netwerk op te doen en kennis te maken met studenten uit andere Europese landen door middel van bijvoorbeeld uitwisselingen of Summer Universities.

 

Bestuur AEGEE-Europa

AEGEE-Europe wordt geleid door een Europees bestuur: het Comité Directeur (CD). Zij werken vanuit het AEGEE-hoofdkantoor in Brussel en bepalen het beleid van AEGEE-Europe. Al het werk rust echter niet alleen op hun schouders. Het CD wordt ondersteund door actieve AEGEE’ers in commissies en Europese organen.