fbpx

European Events

Doordat AEGEE Europees is, zijn er ook op Europees niveau diverse dingen te beleven! Er worden allerlei evenementen georganiseerd, zowel grootschalig (zoals een Agora) als kleinschalig (zoals bijvoorbeeld een Network Meeting). Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende European events.

 

Agora

AEGEE heeft twee soorten statutaire evenementen, de grootste hiervan is de Agora. De Agora is de algemene ledenvergadering van AEGEE-Europa en hier worden dan ook het nieuwe bestuur en de leden van verschillende Europese organen gekozen. Daarnaast is het hoofddoel van de Agora om met meer dan zeshonderd Europese studenten gedurende vier dagen praten over de toekomst van AEGEE in workshops, discussies en vergaderingen. Ieder jaar vinden er twee Agorae plaats: één in de herfst en één in de lente.

 

EPM

Het andere statutaire event van AEGEE-Europe is de European Planning Meeting (EPM), deze vindt een keer per jaar plaats. Voor de EPM komen ruim driehonderd geïnteresseerde AEGEE leden uit heel Europa bij elkaar om de Action Agenda voor het komende jaar op te stellen. Ook zijn er workshops, discussies en rondetafelgesprekken rondom het thema van de EPM.

 

Network Meeting

Een Network Meeting (NWM) is een evenement dat wordt georganiseerd door een lid van de Network Commission van AEGEE-Europe in samenwerking met een local. In dit evenement worden diverse discussies en workshops georganiseerd rondom een bepaald thema. Er worden maar liefst elf verschillende Network Meetings per zes maanden georganiseerd en ieder AEGEE-lid is welkom om deze te bezoeken. Een NWM is een stuk kleinschaliger dan een Agora of EPM, waardoor je als nieuw lid meer contact kan hebben met ervaren leden die je kunnen vertellen over hun ervaringen, terwijl oude leden vaak Europese vrienden tegen komen! Voorbeelden van onderwerpen waar je over leert bij een NWM zijn project management, public relations, discussies over maatschappelijke problemen onder jongeren en nog veel meer!

 

European Schools en Training Events

AEGEE-Europa organiseert ook diverse evenementen naast een NWM waar je over verschillende onderwerpen kunt leren en discussiëren, namelijk European Schools en Training Events, zoals de Regional Training Course (RTC). Net als NWM’s zijn de training events een stuk kleinschaliger dan een Agora of EPM, waardoor je meer contact met andere leden legt e van elkaar kunt leren. De European Schools en Training Events worden voor een groot deel georganiseerd door de AEGEE-Academy, een comittee binnen AEGEE-Europe.