fbpx

Summer University in Estland

Waar ik precies heen ging? Mijn Summer University (SU) in Estland, in Tallinn en Tartu. Zodra ik hoorde over het concept van een SU was ik hierin geïnteresseerd, om een nieuw land te ontdekken, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen.

Dit eerste is mij zeker gelukt. Toen ik op zoek was naar een leuke SU wilde ik proberen om iets met een interessant programma te vinden in een land waar ik nog nooit eerder geweest was. Estland sprak mij aan omdat dit dus een land is waarvan ik helemaal niks wist, en eerlijk gezegd heeft het me enorm verbaasd. Tallinn is een van de meest pittoreske steden die ik ooit heb bezocht, als je door de oude stadskern loopt voelt het oprecht alsof je je in een middeleeuwse fantasiewereld waant. Tartu daarentegen was minder sprookjesachtig, maar had wel enorm veel sfeer, met afwisselend leuke houten huisjes en imposante gebouwen. We zijn ook naar een aantal dorpen en zelfs een eiland geweest en de natuur daar was beeldschoon.

Mijn tweede doel, leuke mensen leren kennen, is ook zeker geslaagd! Ik was van tevoren bang dat ik het moeilijk zou vinden om twee weken lang met ‘’vreemden’’ opgescheept te zitten, maar die angst was totaal niet nodig. Zowel de organisatoren als de deelnemers waren super open en gezellige mensen waardoor ik me heel snel op mijn gemak voelde. Zo erg zelfs, dat een van de organisatoren op een gegeven moment besloot mijn ‘’moeder’’ te worden toen we melig op een internationaal folkfestival rondliepen. Hoe dit verder ging kost te veel pagina’s aan uitleg, maar uiteindelijk was een Duister mijn ‘’vader’’ maar ook een eenhoorn, en een Hongaar mijn ‘’broer’’ maar ook mijn paard.

Op de laatste avond moesten we SUperhero nicknames voor elkaar verzinnen en werd ik gedoopt tot ‘’SU baby’’. Ik was dan wel een van de jongste deelnemers, maar dat ik na een SU als baby zou eindigen had ik nou ook weer niet verwacht. Naast keiveel gezellige activiteiten kregen we bij mijn SU ook een training van de Human Rights Working Group. Wat het precies inhield wist ik van tevoren niet helemaal, dus ik voelde me wel wat in het diepe gegooid, maar achteraf heb ik er absoluut geen spijt dat ik naar deze SU ben gegaan. Ik heb superveel geleerd, onder andere dingen over mijn eigen persoonlijkheid, informatieverwerking en tijdmanagement en dit alles in de vorm van leuke spellen en gespreksvoering. Als je geïnteresseerd bent in een SU waar super leuke gemotiveerde mensen zijn, waar prachtige steden en meerdere dorpen bezoekt, zowel culturele als actieve activiteiten hebt en je ook nog eens iets wil leren, dan kan ik je de SU van AEGEE-Tartu en AEGEE-Tallinn zeker aanraden!