fbpx

Reis Zadar

Met AEGEE-Nijmegen reis je heel Europa door, leer je veel nieuwe mensen kennen en kun je elk weekend in een andere stad doorbrengen.
Tenminste, dat kon voor Corona…
Nu het weer steeds mooier wordt, wordt de realiteit dat je deze zomer niet op vakantie kan gaan helaas ook steeds groter. Dit jaar waarschijnlijk geen cocktails drinken aan de Spaanse kust of bergbeklimmen in de Alpen. Voor nu zullen we het moeten doen we de herinneringen van eerdere reizen. Deze herinneringen delen we dan ook graag met jullie! Vandaag nemen wij jullie graag mee naar Zadar voor een #travelthuesday. Lees hieronder de avonturen van Femke.
“Van 23 tot 27 mei zijn we met een superleuke delegatie naar het mooie Zadar afgereisd. Donderdag vertrokken we supervroeg, na gestemd te hebben op het station, naar Eindhoven. Om half 11 hingen we in de lucht en kon het feest beginnen! Toen we aankwamen in Zadar werden we naar ons megaluxe appartement gebracht en gingen we op jacht naar boodschappen. Volgens Google Maps was de dichtstbijzijnde supermarkt een half uur lopen, dus we gingen op pad voor een mini-hike. Blijkbaar was er ook een supermarkt op 10 minuten lopen, maar daar kwamen we pas de een-na-laatste dag achter natuurlijk. Nadat we onze diepvries vol hadden gestopt met pizza’s gingen we naar het strand om daar een hapje te eten. We hebben superlekker en mega-goedkoop pizza’s en burgers gegeten en genoten van de mooie zonsondergang.
Vrijdag gingen we naar Sibenik, een plaatsje in de buurt van Zadar. Nadat we met z’n allen een kerk hadden bezocht ging daarna ieder zijn eigen weg. Veerle, Inge, Hilde en ik gingen met z’n viertjes op de fiets op ontdekkingstocht. Het plan was de drie forten van Sibenik af te fietsen en te bekijken. Dit begon al goed; Inges trapper viel er na 200 meter al af. Ik dacht dat we er die zo wel weer eventjes aanschroefden, maar dat bleek toch niet zo goed te werken en na 100 meter viel de trapper er weer af… Na een nieuwe fiets gehaald te hebben gingen we dan écht op pad. Met Google Maps vonden we de weg naar het eerste fort. We hadden er alleen niet zo goed over nagedacht dat zo’n fort natuurlijk op een enorm hoge berg ligt… Lopend sleepten we onze fietsen de berg op en nat van het zweet kwamen we aan. We zagen er zo moe uit dat de man die de kaartjes verkocht ons water aanbood! Maar eenmaal op het fort was het uitzicht alle moeite zeker waard!
Hierna zijn we weer op de fiets gestapt en keihard van de berg naar beneden gesjoefd. Per ongeluk belandden we op een snelweg, maar we zijn niet verongelukt en hebben de weg weer terug gevonden! Na dit avontuur was het alweer tijd om met de bus terug naar Zadar te gaan. Hier heeft de kook-crew een lekkere maaltijd voor ons bereid in onze keukentjes en daarna was het tijd om gezellig spelletjes te spelen.
Zaterdag stapten we wederom in de bus, deze keer naar de Krka watervallen. Na een boottocht over het meer kwamen we daar aan. Iedereen was onder de indruk van hoe mooi de natuur in Kroatië is. We hebben een mooie route gelopen langs alle watervallen en natuurlijk zeer veel toeristische kiekjes gemaakt. Daarna zijn we nog met een groep gaan zwemmen in de watervallen! Het was ontzettend koud, maar ook ontzettend gaaf. Wie kan er nou zeggen dat die zijn haar heeft gewassen in een waterval? Nadat we weer waren opgedroogd was het weer tijd voor de boottocht en de busreis terug naar Zadar. We gingen uit eten in een suuuuuuperfancy restaurant in old town. Het was zo chique dat we een amuse kregen en alles. De wc’s waren zo groot als de gemiddelde studentenkamer en we hadden wel vijf vorken. Daar zaten we dan als Joep Toerist in onze korte broeken en sandalen… Maar gelukkig smaakte het eten goed!
Zondag was het eigenlijk alweer onze laatste dag. Het plan was om lekker aan het strand te gaan liggen, maar helaas werkte het weer niet mee. We zijn daarom in groepjes old town ingegaan. We hebben onder andere het beroemde zee-orgel bekeken. Sommigen van ons zijn ook ’s avonds nog naar het zee-orgel gegaan, omdat er dan allemaal mooie lichtjes te zien zijn. Maar terwijl deze mensen het orgel stonden te bekijken, hebben Veerle, Sverre, Inge, Kaya en ik ingebroken in een echt horrorhuis en zijn we op een verlaten kermis beland! Nouja, eigenlijk waren we net iets te bang aangelegd, want nadat er ineens een zwart busje met geblindeerde ramen bij het huis parkeerde, dachten we dat dit de FBI was en zijn we hem toch maar gepeerd. We hadden toch niet zo’n zin om in de Kroatische gevangenis te belanden. Maar we hebben wel een AEGEE sticker opgehangen, zo dapper waren we nog wel…
Na deze relaxte dag was het maandag helaas alweer tijd om terug te keren naar Nederland. Nog snel even een groepsfoto maken op het strand en de laatste boodschappen halen bij de supermarkt die ineens om de hoek bleek te liggen. Na een heerlijke vlucht vol turbulentie stonden we weer met beide voeten op de grond in Eindhoven en kon iedereen vol met superleuke herinneringen zijn/haar übervolle tas uitpakken. Op naar het volgende reisje!”